Terina

Mio Monello Terina

Terina - som kom från Kennel Mio Monello där vi stod på väntelista ett år. Innan hon kom till vårt hem var jag Elisabeth med på dom trimkurser som Ann-Marie Figved och Reneé Falk anordnade i Västra Gillet., där jag fick prova på att trimma på flera hundar.

Vi gick på valpkurs och fortsättningskurs. Och sen var vi på lite utställningar. Och då hjälpte Ann-Marie Figved till med utställningstrim. Terina skötte sig bra men tyckte nog att det var roligare att springa i skog och mark. Där vi lade spår och gjorde uppletanderuta. Hon var alltid med mig i skogen och letade svamp.

Terina var en underbar familjehund och som även var bästa kompis med vår katt Findus.

Vid den tiden bodde vi i Åsa nära havet. Hon tyckte väldigt mycket om att bada så man fick hålla henne kopplad när man gick ner till vattnet annars dök hon i så fort hon fick chansen.

Hon var med när vi hade vakten i hamnen och faktiskt så skrämde hon bort ett par båttjuvar

vid ett tillfälle. (duktig vovve)

Terina tyckte mycket om valpar så när Viva kom blev hon ung på nytt och både lekte och fostrade.

Hon fick också vara med när Viva fick valpar. Där hon var till stor hjälp med både lek och fostran. Valparna tyckte jättemycket om henne.

Ja det finns så mycket mer att berätta om vår Terina kanske det kommer mer inlägg om henne för vi fick ju nästan 13 år tillsammans.

.

 

Mio Monello Terina

 

Terina.....................

 

Stamtavla

30/3 1997 - 7/11 2009

Far: Pinto Sound Of Silence

Mor: Mio Monello Una Speranza